EMC: Tredobbel ytelse til halv pris

Med den nye DMX-arkitekturen tredobles ytelsen i EMCs mest avanserte lagringssystemer, samtidig som prisen halveres.

EMC har arbeidet med å utvikle DMX, Direct Matrix Architecture, i over tre år. De siste atten månedene har alle ingeniørene i Symmetrix-avdelingen, det vil si avdelingen før EMCs mest avanserte lagringssystemer, fokusert på DMX.

Les også

EMCs avanserte lagringssystemer har hittil vært bygget rundt en bussarkitektur. For to år siden kom Hitachi med en svitsjet arkitektur som tok luven av Symmetrix-systemene, både innen ytelse og pris. DMX er verken buss eller svitsj, men et system med direkte koplinger mellom alle komponenter, uten muligheter for trafikkork. Teknologien er patentert og beskrives som en "non-blocking architecture". Den samlede interne båndbredden når 64 GB/s, og skalerbarhet og praktisk ytelse skal slå alle tidligere rekorder.

Ellers er det også gjort interne forbedringer for å øke tilgjengeligheten, samtidig som diskplassen utnyttes mer effektivt. Nye porter gjør det mulig å kople til flere porter til hver enhet, og flere servere til hver port.

EMC mener de nye Symmetrix DMX-enhetene vil tilby maksimal ytelse for både høye belastninger over tid, og for plutselige kortvarige økninger. Innen transaksjonsmiljøer loves doblet ytelse, innen beslutningsstøttemiljøer loves tredoblet ytelse.

Det finnes tre modeller:
DMX800 kommer som rack, og kan bygges opp modulært etter kundens spesifikasjoner. Den tar fra åtte til 16 porter, skalerer fra 1 til 15,3 terabytes i utnyttbar kapasitet, og kan tilby fra 4 til 32 GB cache.
DMX1000 kommer som enkelt integrert skap med fra åtte til 48 porter, fra 3 til 18,5 terabytes utnyttbar kapasitet, og fra 4 til 64 GB global cache.
DMX2000 er et dobbelt skap (bildet) med opptil 96 porter, 37 utnyttbare terabytes lagringskapasitet og 128 GB global cache.


I en sammenlikning med Symmetrix 8830, mener EMC at DMX1000 med maksimal kapasitet tilbyr opptil tre ganger så høy ytelse, mens prisen er redusert med 44 prosent. Generelt sett, ifølge EMC, er yter DMX mellom tre og seks ganger så mye som 8000-familien. I forhold til konkurrentene - ikke spesifisert men antakelig IBM og Hitachi - skal båndbredden være minst seks ganger så stor for data, mens det er 50 prosent flere koplinger mot det eksterne nettverket.

Samtidig understrekes, for eksisterende kunders skyld, at DMX-modellene kjøres på det samme Engenuity-systemet som forgjengeren, og at skapene følgelig er bakoverkompatible.

Alle de nye modellene er umiddelbart tilgjengelige. Støtte for FICON - en raskere tilkopling til stormaskiner enn dagens ESCON - vil komme i tredje kvartal. I mens regner EMC med at noen kunder fortsatt vil være bedre tjent med 8000-familien.

EMC inngikk i fjor et partnerskap med Dell om salg og markedsføring av de mer beskjedne lagringssystemene Clariion. Det er inntil videre klart at Dell ikke vil satse på de nye Symmetrix DMX-modellene.

Til toppen