EMC vant budkrigen om Data Domain

Data Domain valgte den rikeste beileren, og kjøper seg fri fra avtalen med Netapp.

EMC vant budkrigen om Data Domain
Bilde:

Budkrigen mellom Netapp og EMC om dedupliseringsspesialisten Data Domain ble avsluttet i går.

Netapp melder at de ikke enda en gang vil høyne sitt bud, og at intensjonsavtalen som ble inngått med Data Domain 2. juni er terminert. Netapp innkasserer en kompensasjon på 57 millioner dollar fra Data Domain.

Styreformann og toppsjef Dan Warmenhoven i Netapp sier at de ikke kunne berettige overfor sine aksjonærer en enda høyere pris for Data Domain enn de 30 dollar per aksje som avtalen 2. juni gikk ut på. Han legger til at også uten Data Domain, føler Netapp seg trygg på sin strategiske plan, markedsmuligheter og konkurranseevne.

Mens budene fra EMC og Netapp begge sto i 30 dollar per aksje, ble begge gransket av USAs konkurransetilsyn FTC. Da FTC meldte mandag at de ikke hadde innvendinger mot at Data Domain ble solgt til noen av beilerne, slo EMC til med et bud på 33,50 dollar per aksje, tilsvarende 2,2 milliarder dollar for hele Data Domain.

Dette budet blir nå stående. Data Domain har avlyst aksjonærmøtet som skulle ta stilling til budet fra Netapp. EMC har lovet at overtakelsesprosessen vil gå svært raskt.

Da det ble kjent at Netapp gir opp å kjempe videre for Data Domain, spratt Netapp-aksjen 4,3 prosent opp, mens Data Domain-aksjen falt til 33,42 dollar, så vidt under tilbudet fra EMC. EMC-aksjen fikk en kursøkning på 0,6 prosent.

Den opprinnelige avtalen mellom Netapp og Data Domain, fra 20. mai, bygget på en verdsetting av Data Domain-aksjen til 25 dollar.

    Les også:

Les mer om: