RESULTATERFINANS

Ementor bedre, men fremdeles i minus

Ementor og Topnordic legger frem bedre tall enn ventet, men Jo Lunder sliter fremdeles med et underskudd.

25. apr. 2006 - 08:44

Nyfusjonerte Ementor og Topnordic presentere i dag sine første kvartalstall. Fusjonensarbeidet er godt i gang og selskapene presenterer derfor tall sammmen.

Det fusjonerte selskapet er meldte om en omsetning på 1,524 milliarder kroner i første kvartal, mot 1,488 milliarder da de levde hver for seg i første kvartal i fjor.

Men resultatene er fremdeles rødt. Resultat før skatt fra "videreført virksomhet" ble -4 millioner kroner mot -42 millioner kroner i tilsvarende periode i 2005.

Disse tallene eksluderer Ementors konsulent- og løsningsvirksomhet i Danmark som fikk et underskudd på 14 millioner kroner. Men fordi man solgte den norske konsulentvirksomheten Avenir, endte resultatet i null.

Totalt endte resultat før skatt med et underskudd på -18 millioner kroner.

"Sammenslåingen av Topnordic og Ementor går som planlagt og det er forventet årlige synergier på 75 millioner kroner fra 2007, hevder Ementor. I tillegg forventes finansieringskostnader å bli redusert med 10 millioner kroner. I tillegg kommer økt kjøpekraft mot leverandører er forventet å gi 10 millioner kroner i besparelser", skriver Ementor.

I Danmark ble integrasjonen mellom de to selskapene fullført ved utgangen av første kvartal og i Norge er integrasjonen forventet å bli fullført innen utgangen av andre kvartal. I Sverige har man i første omgang fokusert på synergier innefor salg og innkjøp, melder selskapet.

- Sammenslåingen med Topnordic representerer et vendepunkt i potensialet og mulighetene til Ementor, og vi er godt fornøyd med konsernets resultater og utvikling. Integrasjonsarbeidet i alle land går som planlagt, og fokus fremover blir nå omsetningsvekst, uttak av synergigevinster og forbedrede resultater, skriver toppsjef Jo Lunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.