RESULTATERFINANS

Ementor-beiler kjøper først i Finland

Danske TopNordic, som diskuterer et oppkjøp av Ementor, bygger seg opp i rakett-tempo.

1. feb. 2006 - 11:37

Danske TopNordic med Ib Kunøe i spissen bygger seg opp i et voldsomt tempo. Selskapet har siden i 2004 etablert seg i Sverige og Norge.

Målet er å bli størst på systemintegrasjon i Norden. Systemintegrasjon er leveranse, oppsett og sammenkobling av IT-systemer, men ikke tilpasning og innføring av for eksempel økonomisystemer.

I forrige uke ble det kjent at TopNordic diskuterer et oppkjøp av Ementor med Ementor-sjef Jo Lunder.

Men Kunøe har flere jern i ilden og åpenbart dårlig tid. Allerede før disse diskusjonene med Ementor har kommet videre, offentliggjør Topnordic at de har skaffet seg en finsk fillial.

I dag overtas Topnordic den finske systemintegratoren WaveQ Systems i Espoo, Finland. På mindre enn et år har dermed Topnordic vokst med mer enn 500 prosent utenfor Danmarks grenser. Kjøpesummen for WaveQ offentliggjøres ikke.

WaveQ er en privateid virksomhet som ble etablert i 2000 og er godt etablert i sitt marked, med en omsetning på +70 mill. kr. WaveQ er Microsoft Gold Partner og HP Preffered Partner og har 32 medarbeidere.

- I Danmark er vi nå representert i fem store byer, i Sverige har vi for alvor etablert oss i Syd-Sverige, Göteborg og Stockholm – mens vi i Norge har etablert oss i Oslo og Bergen. Med WaveQ har vi nå fotfeste i det viktige finske markedet, og derfra vil vi ekspandere ytterligere, for våre kunder ønsker en sterk geografisk dekning,” sier Topnordic-direktør Niels Svenningsen i en pressemelding.

Topnordic har tidligere sagt at målet er å bli Nordens største it-forhandler og systemintegrator i 2009.

I år forventer Topnordic en sterkt stigende omsetning i Norge og Sverige. I fjor nådde Topnordic en omsetning i de to landene på 500 mill. kr - en vekst på 500 % på bare 12 måneder. Målet er en årsomsetning i de to landene på en mrd. kr senest i 2008.

Topnordic -konsernet har nettopp offentliggjort årsregnskapet for 2005, og det viser at det kan la seg gjøre både å foreta oppkjøp og å fastholde markant vekst: Nettoomsetning fra steg med 34 % fra 1 973 mill. kr i 2004 til 2 635 mill. kr i 2005. Resultatet er vokst med 41 % fra 44 mill. kr til 62,2 mill. kr.

Topnordics prognose for årsomsetningen i 2006 er 3,2 mrd. kroner og et resultat på 85 mill. kr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.