Ementor jakter på mange hoder

Etter et år med høy utskifting, satser Ementor på lønnsøkning og annonserer etter en serie nye folk.

Etter et år med høy utskifting, satser Ementor på lønnsøkning og annonserer etter en serie nye folk.

IT-bransjen har siden dotcom-døden i 2000 vært preget av uro og oppsigelser. Dette viser ikke minst Ementor som hadde en utskiftning («turnover») på hele 18,7 prosent av staben i fjor.

Av noe over 2.100 Ementor-ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland, har mer enn 400 ansatte sluttet i løpet av fjoråret. Mye av årsaken er trolig de mange årene med uro, oppsigelser og økonomiske problemer i selskapet som også har gjort at Ementor ikke har vært konkurransedyktig på lønn.

Nå trenger Ementor å holde på de ansatte. I fjerde kvartal kom en lønnsøkning på i snitt 7,7 prosent, forteller selskapet.

En helsides annonse i Aftenposten røper nå at Ementor Norge vil ruste opp med et tyvetalls nye konsulenter.

- Det er først og fremst Ementor i Danmark og Finland som har dratt opp den høye turnoverprosenten. Ementor Norge derimot har bare hatt mellom ti og elleve prosent utskifting, presiserer kommunikasjonssjef Karine Mathiesen i Ementor Norge.

10 prosent turnover anses som et akseptabelt snitt i IT-bransjen, bekrefter administrerende direktør Haakon Gellein i rekrutteringsselskapet Elan IT til digi.no.

Selv om Ementor-konsernet har lidd store tap de siste årene, har Ementor Norge hatt positive resultater i ni kvartaler på rad. Nå erfarer Norgesselskapet økende etterspørsel etter IT-løsninger og vil ruste opp konsulent- og driftsapparatet.

Til toppen