Ementor jakter på mange hoder

Etter et år med høy utskifting, satser Ementor på lønnsøkning og annonserer etter en serie nye folk.

IT-bransjen har siden dotcom-døden i 2000 vært preget av uro og oppsigelser. Dette viser ikke minst Ementor som hadde en utskiftning («turnover») på hele 18,7 prosent av staben i fjor.

Av noe over 2.100 Ementor-ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland, har mer enn 400 ansatte sluttet i løpet av fjoråret. Mye av årsaken er trolig de mange årene med uro, oppsigelser og økonomiske problemer i selskapet som også har gjort at Ementor ikke har vært konkurransedyktig på lønn.

Nå trenger Ementor å holde på de ansatte. I fjerde kvartal kom en lønnsøkning på i snitt 7,7 prosent, forteller selskapet.

En helsides annonse i Aftenposten røper nå at Ementor Norge vil ruste opp med et tyvetalls nye konsulenter.

- Det er først og fremst Ementor i Danmark og Finland som har dratt opp den høye turnoverprosenten. Ementor Norge derimot har bare hatt mellom ti og elleve prosent utskifting, presiserer kommunikasjonssjef Karine Mathiesen i Ementor Norge.

10 prosent turnover anses som et akseptabelt snitt i IT-bransjen, bekrefter administrerende direktør Haakon Gellein i rekrutteringsselskapet Elan IT til digi.no.

Selv om Ementor-konsernet har lidd store tap de siste årene, har Ementor Norge hatt positive resultater i ni kvartaler på rad. Nå erfarer Norgesselskapet økende etterspørsel etter IT-løsninger og vil ruste opp konsulent- og driftsapparatet.

Til toppen