Ementor kjøper konkurrenten Atea

Ementor/Topnordic kjøper opp en stor konkurrent og blir nå Europas tredje største selskap innen IT-infrastruktur.

Ementor melder i dag at de kjøper det svenske konsernet Atea. Selskapet har 1.300 ansatte i Norden og de har en omsetning i overkant av 7,9 milliarder kroner. Selskapet har tidligere vært eid hovedsaklig av 3i og av WM-data med 48,7 prosent hver. Resten har vært eid av ansatte i selskapet.

Med dette kjøpet blir Ementor/Topnordic den største leverandøren av IT-infrastruktuløsninger og -produkter i Norden med en en omsetning på 13 milliarder kroner. Det er også nok til at selskapet blir det tredje største selskapet innen denne nisjen i Europa når man måler i omsetning.

- Ementor/Topnordic og Atea er en veldig sterk kombinasjon og vår ambisjon er å vokse selskapet ut av Norden,sier Ib Kunøe, styreformann i Ementor i en pressemelding.

Ementor betale 891 millioner kroner i kontanter. Det tilsvarer 1,05 milliarder svenske kroner. Kjøpet skal finansieres gjennom en emisjon på mellom 350-450 millioner norske kroner og et lån med pant i konsernets fodringsmasse.

Ut i fra de to selskapenes tidligere omsetning vil det sammenslåtte selskape oppnå en omsetning på 2,3 milliarder kroner i Norge, 4,5 milliarder i Danmark, 4,5 milliarder i Sverige og 1,7 milliarder i Finland. Forventede årlige synergier fra Ementor/Topnordic og Atea er estimert til omtrent 200 millioner kroner.

Ementor-styret forventer en synnergieffekt på 200 millioner kroner som et resultat av sammenslåingen.

Kjøpet må imidlertid først godkjennes av konkurransemyndighetene i Danmark, Sverige og Norge.

Til toppen