Ementor-konflikt ga underskudd i Hands

Hands leverte et svakt resultat i fjerde kvartal som følge av konflikten med Ementor i fjerde kvartal.

Hands leverte et svakt resultat i fjerde kvartal som følge av konflikten med Ementor i fjerde kvartal.

IT-selskapet Hands fikk et underskudd på 7,1 millioner kroner før skatt fra videreført virksomhet i fjerde kvartal i fjor, mot et pro forma resultat på minus 18,3 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2002. Konflikten med Ementor hadde mye å si for de svake resultatene i fjerde kvartal, i følge styreformann Riulf R. Rustad.

- Resultatet er omtrent som forventet. Det er mye "ikke-drift" som påvirker. Vi mistet en del kontrakter i fjerde kvartal som følge av konflikten med Ementor. Men nå er vi ferdig med det, og fortsetter som før. Vi merker god interesse fra kundene, sier Rustad til digi.no.

Det var Ementor-sjef Arne A. Jensen som truet med å ta Hands til skifteretten om selskapet ikke innfridde gjelden de hadde utestående hos Ementor. Konflikten ble løst etter at Hands betalte rundt 12 millioner kroner til Ementor, som Hands tidligere ble skilt ut av. Rustad mener Hands står sterkere nå enn i fjerde kvartal, og han regner med at selskapet vil gå med overskudd i 2004.

Driftsresultatet før goodwill ble på minus 4,2 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 9,2 millioner kroner i samme periode i 2002. Selskapet opplyser at det har vært en positiv utvikling i salg av nye lisenser i januar, mens konsulentomsetningen har vært noe svak.

Konstituert konsernsjef Erik Sandersen og finansdirektør Øyvind Mølmann fratrer sine stillinger 1. mars. Arild Lund, som var tidligere sjef for Hands Norge, overtar som administrerende direktør for hele selskapet, mens Ketil Johansen blir finans- og økonomidirektør.

Til toppen