Ementor-konkurrent opp 40 prosent i fjor

Både omsetningen og resultatet økte kraftig for den nordiske IT-giganten Atea.

Ementor-konkurrent opp 40 prosent i fjor

Både omsetningen og resultatet økte kraftig for den nordiske IT-giganten Atea.

Atea er et av nordens største IT-selskaper med sine 1400 ansatte. Selskapet leverer tjenester og produkter relatert til IT-infrastruktur.

Som så mange andre, rapporterer selskapet gode tall for 2005.

Atea konsernet økte sitt driftsresultat før avskrivninger med 40 prosent sammenlignet med året før, fra 124 millioner svenske kroner til 173 millioner. Omsetningen økte også med 40 prosent, fra 5,5 milliarder til 7,7 milliarder svenske kroner i 2005.

- Vi er glade for å kunne levere et så sterkt resultat under samme år som vi i Sverige gjennomfører integrasjonen mellom Atea og Martinsson, samt mellom WM-Datas Server & Storage divisjon i Danmark og Norge, sier Sebastian Lindström, konsernsjef i Atea i en pressemelding.

Nye rammeavtaler innenfor offentlig sektor, samt generelt forbedrede marginer, gjorde at Atea Norge leverte sitt hittil beste år. Dette på tross av effekten av endrede rammevilkår innenfor Hjemme-PC markedet. I løpet av året ble også WM-data Infrasolution Norge integrert som en del av den norske Atea-organisasjonen.

- Vi er meget godt fornøyd med at vi klarer å videreføre den positive utviklingen til Atea Norge samtidig som vi integrerer en organisasjon som var like stor som vår egen, sier Arve Uggedal, administrerende direktør i Atea Norge i en pressemelding.

Til toppen