Ementor lover flere oppkjøp

Kjøpte ni selskaper i fjor, og omsetningen steg med nesten 10 prosent.

Ementor lover flere oppkjøp

Kjøpte ni selskaper i fjor, og omsetningen steg med nesten 10 prosent.

Ementor har lagt frem resultatene for fjerde kvartal i 2007, og de viser en omsetningsvekst på 9,1 prosent sammenlignet med siste kvartal i 2006.

Omsetningen endte på 4,3 milliarder kroner, mens overskuddet endte på 254,6 millioner kroner.

- Ementor fortsetter å levere sterke økonomiske resultater. En sterk kontantstrøm, generell omsetningsvekst og marginforbedringer viser at konsernet er på vei til å nå våre ambisiøse finansielle mål., sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor, i en pressemelding.

Sterkest vekst hadde Ementor fra tjenestesalg. Det økte med 24,7 prosent, mens inntektene fra produktsalg økte med 6,7 prosent.

- 2007 har vært et år preget av vekst og lønnsomhet.Vi gikk inn i en ny fase for selskapet i 2007, etter integreringen av Ementor, Atea og Topnordic, en fase som preges av sterk satsing på "operational excellence". En nøkkel til konsernets fremgang ligger i finjustering av de mange daglige detaljene i driften - noe som i sin tur gjør det mulig for selskapet å ekspandere samtidig som kostnadsbasen holdes på et moderat nivå, sier Hougesen.

I Norge og Danmarke økte driftsinntektene med 14,1 prosent, mens Sverige måtte rapportere en liten nedgang fordi nye regler ødela for salget av hjemme-PC-er. I Finnland vokste driftsinntektene med marginale 1,6 prosent.

Ementor kjøpte 9 selskaper i fjor, og startet året med å kunngjøre kjøp av norske Tomato 23. januar. Konsernsjef Hougesen forteller at det blir flere oppkjøp i inneværende år.

- Utover i 2008 forventer vi å konsolidere vår posisjon ytterligere som ledende leverandør av IT-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden og Baltikum, sier Hougesen.

Til toppen