AVTALER & KONTRAKTER

Ementor mistet mye av SAP-kontrakt

Ementor-sjef Jo Lunder har mistet gjennomføringen av en større SAP-basert kontrakt.

9. jan. 2006 - 10:10

I fjor vant Ementor en flere store kontrakter på innføring av SAP. Blant annet vant selskapet Gyldendal, Helse Sør og Forlagssentralen. Men først trakk Helse Sør seg og nå kutter Forlagssentralen hardt i sitt forhold til Ementor.

Den 35 millioner kroner store kontrakten med Forlagssentralen ble inngått i mars i fjor , men nå mister Ementor store deler av avtalen. Forlagssentralen skal overta prosjektet selv med litt hjelp fra to mindre konsulentselskaper, skriver Finansavisen.

Forlagsentralen er bokbransjens største leverandør av distribusjons-, logistikk- og informasjons¬tjenester med en markedsandel på 60 prosent av alle bøker som distribueres og selges til norske bokhandlere.

    Les også:

Årsaken skal ha vært uenighet om pris, skriver Finansavisen og siterer sjef for Ementors konsulentdiviasjon, Lars Erik Johannessen. Men Ementors informasjonsjef Karine Mathiesen avviser dette og hevder Johannessen er feilsitert.

Men hun vil ikke kommentere årssaken til at Forlagssentralen langt på vei har trukket seg.

- Vi hadde avtalt en evaluering når vi var ferdig med planleggingen, forteller Forlagssentral-sjef Einar J. Einarsson til digi.no. Men vi fikk en annen og høyere pris på implementeringen enn det vi hadde fått forelagt tidligere. Dette kom overraskende, sier han.

- To tredjedeler av prosjektet gjenstår og vi skal nå yte tre årsverk fremover, forteller Mathiesen til digi.no.

Alle andre spørsmål henviser hun til Forlagssentralen, men digi.no har ikke fått tak i Einarsson.

Ementor meldte i november at selskapets eget, interne SAP-prosjekt ble dyrere enn forventet. Ryktene skal ha det til at totalprisen endte opp på over 100 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.