Ementor satser videre på Birdstep-database

Gode erfaringer med et Birdstep-basert mobilt PDA-system fikk Ementor til å gå skrittet videre og formalisere en samarbeidsavtale.

I fjor samarbeidet Merkantildata-selskapet Ementor ASA med Birdstep Technology ASA om å utvikle en mobilløsning for sitt kabeladministrasjonssystem CABSYS.

Systemet brukes innen oljesektoren, kjernekraftverk og flyplasser.

Med en implementering av Birdsteps mobile database RDM Mobile - basert dels på Birdsteps opprinnelige teknologi Icebreaker, dels på Raima-teknologien som Birdstep overtok med kjøpet av Centura - ble det utviklet en PDA-løsning som innebærer en rekke fordeler for brukerne, blant annet enklere arbeidsprosess, bedre datakvalitet og reduserte administrasjonskostnader.

CABSYS brukes i situasjoner som krever tilgang til betydelige mengder data. RDM Mobile har sine største kvaliteter nettopp der man ønsker å bruke små enheter til å lagre mye data. Samarbeidet med Ementor førte blant annet til at XML-håndteringen i RDM Mobile ble forbedret.

- Samarbeidsavtalen med Birdstep har ingen avtalt varighet, sier administrerende direktør i Ementor, Jan Haakon Gulbrandsen, til digi.no.

- Vi ville formalisere samarbeidet fordi vi ser en rekke prosjekter der Birdstep-teknologi kan legges til grunn for gode løsninger til våre kunder. Mobile løsninger er et relativt nytt marked der vi ser store muligheter, sier han.

Birdstep har basisteknologi innen både databaser og nettilgang som kan kombineres til avanserte løsninger for mobile brukere.

Til toppen