RESULTATERFINANS

Ementor ser etter friere

Med fallende omsetning og stort underskudd ser Ementors Jo Lunder etter løsninger for sine outsourcings-enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juli 2005 - 09:31

Tallene for Ementors andre kvartal viser at omsetningen faktisk har falt med 10,2 prosent, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Justert for salg av produktforretningen i Danmark er fallet derimot mindre. Det er uansett helt klart at Ementor ikke klarer å dra nytte av bedre tider, slik andre selskaper har klart.

Tallene kan tyde på at salget av produktforretningen var riktig vei å gå, for denne delen av forretningen skrumper inn, også justert for salget i Danmark. Samtidig vokser serviceinntektene med seks prosent og konsulentinntektene med 9,9 prosent, sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Underskudd før skatt på 63,8 millioner er heller ikke noe å sprette champagnen for.

Ementor vil fremover fokusere på infrastrukturløsninger skriver selskapet i en pressemelding. Outsourcing-delen er det ikke sikkert de vil gå videre med, alene.

"Ledelsen vil evaluere allianser og partnerskap med større outsourcing-aktører i hvert land for å realisere underliggende verdier, styrke andre forretningsområder og forbedre outsourcing-tilbudet", skriver selskapet.

Det har vært spekulert mye i om Ementor kommer til å selge ut deler av selskapet, og dette demper neppe disse spekulasjonene. Det finnes flere mulige kjøpere, deriblant EDB og Ergogroup. Outsourcing krever stordrift for å få lønnsomhet, og Ementor er ikke store nok alene.

To andre deler av selskapet betegnes som sannsynlige salgsobjekter, nemlig kablingsvirksomheten i Finland og Danmark.

Signalene for tredje kvartal er svakt positive, men det er ikke snakk om å slå på stortromma.

- Det forventes at handlingsplanene for de enkelte land vil begynne å påvirke driftsresultatet i positiv retning i tredje kvartal, skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.