Ementor-sjef fikk millioner for å gå

Ementor-sjef Jo Lunder har betalt godt for å kvitte seg med sin danske leder.

Ementor-sjef Jo Lunder har betalt godt for å kvitte seg med sin danske leder.

Claus Thorsgaard jobber ikke for Ementor lenger, men han vil motta lønn som sjef for selskapet i tre år. Til sammen vil dette utgjøre nesten ti millioner kroner, opplyser Jo Lunder til danske Computerworld.

Den nye sjefen er Carsten Dilling, som oppgir at det ikke vil bli noen store endringer i kursen i Danmark. Som et ekko fra da HP sparket Carly Fiorina heter det at selskapet vil følge samme strategi, bare med bedre utførelse av strategien.

Jo Lunder tilstrådte selv som sjef for Ementor i februar, og skal svært raskt ha startet samtalene om Thorsgaards avgang.

Den danske delen av Ementor har vært selskapets store problembarn og tapt mye penger over lang tid. I tillegg til sviktende salg preges regnskapene av husleie de betaler for lokaler som står tomme, blant annet etter salget av maskinvaredelen til Topnordic. Leieavtaler kan ikke sies opp før 2013 og vil gi tap på 40 millioner danske kroner hvis de ikke blir leid ut igjen.

Thorsgaard la i januar frem en nedskjæringsplan for Ementors ledelse der staben skulle reduseres med 50 medarbeidere, til 730 i Danmark.

Til toppen