Ementor-sjef Jo Lunder ble rik i går

I går kunne Ementor-sjef Jo Lunder innløse mye av opsjonene han sitter på, noe som gir en solid gevinst.

Ementor-sjef Jo Lunder ble rik i går
Bilde:

Jo Lunder sikret seg i går en svært hyggelig gevinst da hans aksjeopsjoner utløp og kunne bli reelle aksjer i Ementor. Lunder har dog ikke solgt aksjene, men det kan han nå gjøre når som helst - med en gevinst som i dag er på 32 millioner kroner.

Og Lunder er allerede svært godt betalt - da han fra Telenor-systemet til Ementor for å rydde opp fikk han en svært hyggelig lønns- og bonus-pakke.

Lunder fikk i fjor ut en lønn som overgår de aller fleste andre norske toppsjefer.

I fjor hadde Jo Lunder en lønn på 4,3 millioner kroner, noe som er på nivå med topplederne i Statoil, Hydro og Telenor, skriver NA24. Men i tillegg fikk Lunder utbetalt 3 millioner kroner i prestasjonsbasert lønn for 2005 og nye 2 millioner kroner for prestasjonene i 2006.

Totalt blir dermed Lunders lønn og bonuser på 9,3 millioner kroner.

I tillegg fikk han 600.000 opsjoner på Ementor-aksjer som han i går kunne innløse til vanlige aksjer og som kan selges når han vil. Lunder sitter med gårsdagens sluttkurs på aksjer han har fått som nå er verd 24 millioner kroner.

Også finansdirektør Rune Falstad kunne innløse 100.000 opsjoner i går.

Under Lunders ledelse er Ementor snudd totalt: Selskapet har fusjonert med sin danske konkurrent Topnordic og kjøpte Atea.

Les mer om: