KARRIERE

Ementor skal ha 50 SAP-konsulenter

Til tross for blodrøde tall, rykter om oppkjøp og store kutt, skal Ementor nå ansatte.

29. apr. 2005 - 10:45

Ementors nye konsernsjef Jo Lunder fortalte under resultatframleggelsen fra første kvartal at:

Ementor i en tid har hatt en uakseptabel og unødvendig høy risikoprofil sett i forhold til risikokapasiteten.

IT-giganten la fram blodrøde tall og en nytt stort underskudd, der resultatet før skatt endte på minus 86,2 millioner etter en omsetning på 972 millioner kroner.

Ementor varslet reduksjon av aktivitetsområder. Kuttene vil komme raskt.

Men dårlige tall og oppkjøpsrykter, blant annet fra EDB og Endre Rangnes, stopper ikke Ementor for å satse videre. Og det er SAP-prosjekter som synes å skulle redde skuta.

I en helside annonse søker Ementor etter 30 SAP-trainees, som skal gjennomføre et program over ni til tolv måneders med intensiv utdannelse.

I tillegg søker selskapet etter 20 erfarne SAP-konsulenter, primært fagkonsulenter og prosjektledere som behersker SAP og inngir tillit.

Å rekruttere disse konsulentene fra allerede svært godt lønnede stillinger hos finansielt stabile konkurrenter kan bli dyrt. Det er ikke uvanlige at en senior SAP-konsulenter tjener 700-800.000 kroner i år, har digi.no fått vite av SAP Norge. Tallene bekreftes av andre aktører i bransjen.

Ementor oppgir den nordiske partneravtalen som grunnlag for at Ementor og SAP kan øke sine markedsandeler.

En ordknapp direktør i SAP Business Partner Ementor, Lars-Erik Johannessen, forteller til digi.no at tilsettingen av traineene er en langsiktig sak med tanke på framtidig vekst i SAP-markedet.

- Vi har en klar strategi om å ta vår andel utfra en forventning om vekst i SAP-etterspørsel i markedet, sier han til digi.no.

De 20 erfarne SAP-konsulentene skal forvalte eksisterende kunder. Ementor har blant annet signert avtale med Forlagsentralen om en omfattende SAP bransjeløsning til en verdi av 35 millioner kroner over på to år.

I tillegg nevner Johannessen Bladsentralen og Gyldendal og en «rekke andre kunder som selskapet har i pipeline».

Mye faller på om Ementor vinner anbudet på SAP-leveransen til Helse Sør som skal gå til innkjøp av ERP-systemer. Helse Sør er trolig den største av de fem regionene sykehusene i Norge nå er oppdelt i med 25 sykehus.

Det vil uansett bli en tøff konkurranse å få gode SAP-konsulenter. digi.no omtalte i går flere IT-selskaper som nå samlet lager attraktive rekrutteringsplaner for 100 nye SAP-hoder. Et av lokkemidlene er blant annet SAP-kurs i India.

IT-bransjen anslår å vokse fra 350 til 450 SAP-konsulenter. Accenture, Bouvet, Capgemini, IBM, R5, Spring og SAP går sammen både som kolleger og konkurrenter og inviterer til en felles jobbmesse 12. mai.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.