JUSS OG SAMFUNN

Ementor skal skaffe seg flere filialer

Ementor-sjef Steinar Sønsteby vil doble antall avdelingskontorer for å få grep på hele IT-Norge.

19. jan. 2007 - 11:14

Gjennom fusjonen med danske Topnordic i januar og oppkjøpet av svenske Atea i juni er skadeskutte Ementor igjen kommet på høyden og blitt en stor aktør.

Nå vil Ementor ha enda større grep om hele IT-Norge, og skal ifølge Computerworld vokse med fem nye lokalkontorer. Fra før har Ementor kontorer i Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Larvik. Landet forøvrig betjenes av frittstående forhandlere.

Men det vil på langt nær bli den samme utbredelsen som på slutten av 90-tallet med et 30-talls kontorer gjennom Cinet-datteren som ble innlemmet i konsernet.

Administrerende direktør Steinar Sønsteby i Ementor, mener IT-selskapet med de nye avdelingskontorene nå kan være blant de best utstyrte til å kunne håndtere lokale kunder.

- Vi kommer til å satse på flere avdelingskontorer, men jeg har ikke uttalt hvor mange. Konkurransefortrinnet er å skaffe lokal tilstedeværelse hos bedriftene. Kontrakten blant annet med Forsvaret, vil ha fordel av at vi har ressurser der det måtte være behov, sier Sønsteby til digi.no.

Gjør Ementor alvor av sine planer, kan det norske IT-markedet stå overfor en konsolidering tilsvarende den som har vært i Sverige de siste årene.

Computerworld skriver at det er krisestemning blant de mindre leverandørene, og at svenske IT-forhandlerer er bekymret over markedssituasjonen og mener Ementor/Atea er blitt for stor og har fått for mye makt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.