Ementor skal tilby billig hjelp fra Latvia

Oppgradering til ny Windows og Office er en stor jobb og Ementor lager nå et nytt tilbud.

Ementor skal tilby billig hjelp fra Latvia

Oppgradering til ny Windows og Office er en stor jobb og Ementor lager nå et nytt tilbud.

I de store europeiske landene og blant annet Sverige bruk av arbeidskraft i lavkost-land som India og de baltiske landene forlengst blitt vanlig, men norske IT-selskaper har hittil vært forsiktige.

Så langt har prosjektene kunne telles på noen hender, med blant annet prosjekter fra Telenor og EDB. Nå følger også Ementor opp.

Gjennom Topnordic i Danmark har Ementor åpnet kontor i Riga i Lativa med 22 ansatte. Etableringen understreker trusselen outsourcing representerer for ansatte i enkelte nisjer i IT-bransjen.

Kontoret vil arbeide med klargjøring av programmer til distribusjon på pcer i nettverk for både danske og norske kunder. Dette er en arbeidsoppgave som mange bedrifter bruker mye tid på i forbindelse av utrulling av nye operativsystemer og applikasjoner. Jobben settes ofte ut til konsulentsselskaper som leverer driftstjenester. Nå vil de få konkurranse fra lavkostlandet Latvia.

- De har en annen lønnskostnad samtidig som alle er Microsoft-sertifiserte og godt kvalifiserte, sier Karine Mathiesen, kommunikasjonsddirektør i Ementor til digi.no.

    Les også:

Konsulentselskaper som jobber med IT-driftsløsninger får ofte et løft når Microsoft kommer med nytt operativsystem og ny Office utgave. Da kommer det som regel en kraftig etterspørsel etter mer assistanse og Ementor satser på at Riga kontoret skal gjøre dem i stand til å dekke denne forventende økte etterpørselen.

- Beslutningen om åpning av kontor i Riga henger tett sammen med Microsofts lansering av blant annet Windows Vista og Microsoft Office 2007. En lang rekke virksomheter står ovenfor en viktig innsats for klargjøring av applikasjoner til den nye plattformen, og konsernet kan med kontoret i Riga håndtere store ressurstunge prosjekter, skriver Ementor i en børsmelding.

Ementor har ansatt dansken Nicolas Albana til å lede det nye kontoret. Han har en bakgrunn fra Topnordic i Danmark.

Til toppen