Ementor sliter i Danmark

Ementor-sjef Arne A. Jensen sliter med knallhard konkurranse i det danske IT-markedet.

Ementor-sjef Arne A. Jensen sliter med knallhard konkurranse i det danske IT-markedet.

IT-giganter som IBM, CSC, Capgemini, samt norske Ementor sliter med inntjeningen i Danmark. Økt konkurranse om offentlige kunder kombinert med fallende timepriser holder selskapene i et jerngrep, skriver danske Borsen.dk.

    Les også:

- 2003 viste klart at IT-investeringene falt, og det har rammet selv de store på markedet. Ut over det har timeprisene for IT-konsulenter vært nede på rundt 400 kroner, og det kan kun de færreste overleve på, sier Per Andersen i IDC om det danske IT-markedet.

Den harde konkurransen i Danmark rammer også norske Ementor. I 2003 falt Ementors omsetning i Danmark med nesten 400 millioner kroner fra året før. Et overskudd i 2002 ble snudd til et underskudd på 46 millioner kroner, ifølge danske Børsen.

Ementors produktmarginer i Danmark har gjennom lengre tid vært vesentlig lavere enn i de øvrige landene i Norden. Nylig meldte selskapet at det ville skille ut 53 ansatte i Danmark til Topnordic fra og med 1. juni 2004, for å bringe Ementor Danmark på linje med sine søsterselskaper i Norge, Sverige og Finland.

Til toppen