Ementor tapte mest

Ementor-sjef Arne A. Jensen faller nedover listen over Norges største IT-selskaper.

Ementor-sjef Arne A. Jensen faller nedover listen over Norges største IT-selskaper.

Ifølge en gjennomgang Finansavisen har gjort av Norges 100 største IT-selskaper, var det Ementor som tapte mest i omsetning i fjor. Med et fall i omsetning på 16 prosent, innebærer nedgangen hele 880 millioner kroner.

Også Bravida IKT måtte bite i det sure eplet og bokføre et tap på 557 millioner kroner i fjor, tett etterfulgt av Ingram Micro med 400 millioner i tapt omsetning.

Ementor, som ble rangert som nummer to i størrelse i 2002, ble i fjor forbigått av NetCom. I tillegg puster EDB Business Partner Ementor tett i nakken, og mangler bare noen hundre millioner for å skvise Ementor ned fra bronseplassen.

Omsetningen fra førstekvartal i år var likevel høyere enn forventet for Ementor. Selskapet fikk en omsetning på 1,284 milliarder kroner mot 1,188 milliarder kroner i 2003. Det var ventet til 1,232 milliarder kroner.

Totalt omsatte Norges 100 største IT-selskaper for 128 milliarder kroner i fjor, som er en vekst på tre prosent i forhold til 2002. Ser vi bort fra at Telenor vokste med ni prosent i fjor, er resultatet nullvekst for de 99 andre selskapene.

Telenor står alene for 41 prosent av totalomsetningen til de 100 største IT-selskapene i Norge.

Den største prosentvise veksten viste nettbutikken MPX.no som økte omsetningen med 300 prosent i fjor fra 40 til 160 millioner kroner.

Undersøkelsen er estimert av Finansavisen med kilder fra Creditinform, Bizweb og selskapene selv.

Til toppen