AVTALER & KONTRAKTER

Ementor trekker anbud til nye Ahus

Ementor-sjef Jo Lunder trekker overraskende anbudet på økonomi- og forsyningssystem til nye Ahus.

21. okt. 2005 - 13:23

Nye Ahus er dimensjonert for å dekke lokal- og sentralsykehusfunksjoner for omtrent 340 000 innbyggere i Akershus og Oslo Nord. Prosjektet har en ramme på 7,6 milliarder kroner.

Blant de prekvaliserte til det nye økonomi- og forsyningssystemet er Ementor i godt selskap med ErgoGroup, IBM Business Consulting Services, TietoEnator og Visma Unique.

Ementor var sterkt inne med sine anbud både mot Helsebygg Midt-Norge og Helse-Sør.

Mye stod på spill for Ementor og Helse Sør-kontrakten, som var en identisk kontrakt med nye Ahus. Helse Sør skulle anskaffe et økonomi- og logistikksystem for 24 sykehus med til sammen 25 000 ansatte og skal holde styr på 15 milliarder kroner i årlig omsetning.

Ifølge rykter skal kontrakten være på rundt 50–60 millioner kroner.

Selv om Ementor tapte Helse Sør, er det likevel grunn til å undre seg over at Ementor nå trekker seg ut ettersom både segmentet og løsningen har vært en sterk strategisk satsning.

Ementor har slitt med mange års giganttap og kutt i staben som har tæret på kundenes tillit. Spørsmålet nå er om Ementor endrer kurs.

Dette avviser kommunikasjonssjef Karine Mathiesen i Ementor.

– Vi har valgt å trekke oss fra tilbudet fordi dette krever for mye ressurser, sier Mathiesen som hevder at helse og løsningssalg vil stå like høyt i kurs hos Ementor.

Prosjektleder Karl Otto Jansen i nye Ahus sier til digi.no at utfallet av konkurransen tidligst vil skje i januar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.