RESULTATERFINANS

Ementor varsler snarlige kutt

Som varslet forrige uke ble Ementor-tallene ble blodrøde. Jo Lunder varsler nå "reduksjon av aktivitetsområder"

21. apr. 2005 - 08:48

IT-giganten Ementor la som varslet på mandag et nytt stort underskudd. Resultat før skatt endte på -86,2 millioner kroner etter en omsetning på 972 millioner kroner. Som ventet er det nok en gang Danmark som drar ned.

Men også omsetningen faller - den er 24 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor og dette fallet kommer mens resten av bransjen vokser. Konsulentinntektene viser en nedgang på 25,3 % sammenlignet med 1. kvartal 2004, og er den viktigste forklaringen til reduksjonen i brutto dekningsbidrag, skriver Ementor.

Det er slutten av Ementors pressemelding og særlig siste setning som oppsummerer situasjonen.

"Ementor har i en tid hatt en uakseptabel og unødvendig høy risikoprofil sett i forhold til risikokapasiteten. Styret og den nye ledelsen arbeider nå aktivt med å avhjelpe denne situasjonen.

Den fundamentale utfordringen for konsernet på det nåværende tidspunkt er hovedsakelig av operasjonell karakter. Tiltak er allerede iverksatt for å stoppe lekkasjen av likvider og forretningsverdier. Fremover vil vi ta de nødvendige valg og beslutninger som er nødvendig for å reetablere en sterk og lønnsom virksomhet.

Dette vil også medføre en reduksjon av aktivitetsområder og øket fokus for virksomheten," skriver selskapet.

Kuttene vil komme raskt. "I løpet av 2. kvartal vil vi også utvikle et klarere strategisk fokus for det fremtidige Ementor" skriver selskapet i sin melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.