EmentorOnline er Norges nest største

EmentorOnline er blitt Norges nest største nettbaserte databutikk for bedriftsmarkedet.

EmentorOnline er blitt Norges nest største nettbaserte databutikk for bedriftsmarkedet.

digi.no har over lengre tid fulgt med de rene nettbutikkene som Komplett.no, Dropzone.no, og MPX.no. Nettbutikkene selger merkevarer innen data, tele, foto og HiFI og alle kjennetegnes av at de har vokst raskt og tjener penger.

En undersøkelse over Norges 100 største IT-selskaper, viser at det var MPX.no som i fjor hadde den største prosentvise veksten med en økning over 300 prosent. Nettbutikken vokste fra 40 millioner i 2002 til over 160 millioner i fjor.

Men tar vi med nettbutikker som bare selger til bedriftsmarkedet, er det EmentorOnline som viser muskler. IT-bransjen mener at Dropzone i fjor var landets nest største nettbutikk og den største som kun fokuserer på bedriftsmarkedet.

—Dette er ikke riktig, sier ehandels-direktør Knut Andreas Strøm-Gundersen til digi.no.

Han viser til bestillinger på 137,5 millioner kroner som er mottatt direkte fra kunder og som plasserer Ementor rett foran Psdata.no på fjerdeplass. Dersom Ementor plusser på bestillinger på vegne av kunder, blir salget 188 millioner kroner.

Dette utgjør 21 millioner over Dropzone som omsatte for 167 millioner i fjor. EmentorOnline er i likhet med Dropzone lukket for privatkunder, men gjør bedriftsavtaler med alle typer bedrifter.

—Størsteparten av salget går til kunder som allerede er inne i Ementor-systemet. I 2002 var omsetningen på 165 millioner både direkte og indirekte, framholder Strøm-Gundersen.

Til toppen