EMI Music og Nokia samarbeider om mobil-ringetoner

Nokia har inngått en avtale med EMI Music Publishing og vil tilby et arsenal av ringetoner, gjennom en godkjent kanal, i løpet av høsten.

Nokia har inngått en avtale med EMI Music Publishing og vil tilby et arsenal av ringetoner, gjennom en godkjent kanal, i løpet av høsten.

EMI Music Publishing og Nokia har inngått en avtale som gir mobilprodusenten adgang til å tilby sine brukere nedlasting av ringetoner fra EMIs musikkatalog.

Nokia vil, ifølge en pressemelding, tilby en tjeneste der brukerne kan laste ned flere ringetoner til sine mobiltelefoner. EMI vil på sin side lisensiere bruken av ringetoner til Nokia på en ikke-eksklusiv verdensomspennende basis.

Tjenesten vil inneholde velkjente sanger og kjenningsmelodier fra TV-programmer og filmer. Ringetonene kan enten lastes ned fra Internett ved bruk av Club Nokias kreditt-system eller ved å sende en SMS-melding.

Noen av ringetonene kan tilbys som reklame, og vil dermed være gratis. Prisen for de øvrige ringetonene er foreløpig ikke bestemt.

Denne "grensesprengende avtalen" betyr, ifølge Nokias informasjonssjef Thomas Jönsson, at det er kommet en legitim kanal for nedlasting av mobil-ringetoner. Jönsson sier til digitoday.no at det er EMI som skal sørge for at komponistene/rettighetshaverne får sin del av kaka (denne kake-delen er i dag i overkant av en krone per nedlasting av ringetone).
Les også:
Nytter ikke å angre på dårlige blondinevitser på mobilen...
Britney mest populær som ringelyd
I pressemeldingen heter det at tjenesten skal lanseres i løpet av august 2000, noe Jönsson avviser. - I løpet av høsten, korrigerer han.


For EMI Music betyr denne avtalen økt mulighet for å spre populær musikk ut til folket ved hjelp av en ny generasjon trådløse enheter, noe som er helt i tråd med EMIs teknologi-strategi.

Nokia-topp Ilkka Raiskinen påpeker i pressemeldingen at ringetoner er kommet for å bli.

- Det enorme utvalget gir folk mulighet til å bli mer personlige i sitt valg av ringetone, og kan også velge ringetoner skreddersydd for en hver anledning, et hvert humør og en hver livsstil, sier han.

Om han har meninger om ringetonevalg i forhold til frisyre eller klesdrakt er foreløpig uvisst.

Til toppen