BEDRIFTSTEKNOLOGI

Emisjonen i havn for Protective

Norske Protective Tecnologi har fått fulltegnet sin planlagte emisjon på rundt fem millioner kroner. I løpet av september vil selskapet offentliggjøre sine første piliotkunder på sitt smartkortbaserte antikopierings-konsept, sier styreformann Ove Aanensen overfor digi.

Eirik Flaa
27. aug. 1997 - 16:14

Brikkene begynner å falle på plass for norske Protective Technology. Emisjonen som selskapet har hatt i tankene side nyttår er nå fulltegnet. Selskapets styre har godkjent til sammen fire millioner kroner fra selskapet Armadillo og to andre frittstående aktører. I tillegg har selskapet fått tilsagn på ytterligere én million fra andre investorer, men disse er ennå ikke styrebehandlet.

- Vi hadde satt oss som mål å skaffe mellom fem og syv millioner kroner fra investorer med kunnskap om bransjen og teknologien. Nå har vi fem millioner i havn, men skulle noen være interessert har vi fortsatt plass, sier styreformann Ove Aanensen til digi.no. Han understreker imidlertid at eventuelle nye interessenter også bør ha noe å bidra med utover det rent finansielle.

Driftsmessig går det også fremover for Protective. Teknologien er klar for implementeringen på smartkort, og selskapet har allerede inngått intensjonsavtaler med flere programvareprodusenter som ønsker å prøve ut det nye konseptet. I korte trekk går Protectives idé ut på å lagre programvarelisenser på smartkort, slik at kun innehaveren av smartkortet kan benytte seg av programvaren.

- Vi vil offentliggjøre våre første pilotkunder i løpet av september, lover Aanensen.

Ifølge administrerende direktør i Protective, Stein Aamot, er det eneste som mangler for øyeblikket selve mediet; smartkortet.

- Vi har ikke fått selve smartkortene ennå men regner med å ha disse på plass i løpet av tre-fire uker. Da er det bare å starte opp, sier Aamot til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.