EMTS likviderer Norden-kontorer

Salzburg-baserte EMTS klarte bare delvis å redde selskapet fra dundrende konkurs. Datterselskapene i Norge, Sverige og Estland betaler prisen.

Salzburg-baserte EMTS klarte bare delvis å redde selskapet fra dundrende konkurs. Datterselskapene i Norge, Sverige og Estland betaler prisen.

Den kriserammede østerrikske mobilreperatørkjeden EMTS har lenge slitt for å skaffe ny kapital for å unngå en dundrende konkurs. Nå ser det ut til at selskapet berger seg, men ikke uten store ofre.

EMTS har ifølge en pressemelding (meldingen er på tysk, PDF-format) ikke klart å finne kjøpere til sine virksomheter i Norge, Sverige og Estland. Dermed slås disse selskapene konkurs.

I Norge gjelder dette selskapene Tele Engineering AS, EMTS Laboratory AS, EMTS Center AS og Mobilfagmannen AS, ifølge pressemeldingen.

digi.no forsøkte onsdag å oppnå kontakt med Mobilfagmannen AS, men etter først å få opplyst et nytt telefonnummer, møter vi en telefonsvarer som utelukkende kan fortelle at "det er fortsatt stor trafikk, vennligst vent." Etter å ha ventet i over 20 minutter ga vi opp å få svar.

Også hos Tele Engineering møter vi en telefonsvarer - denne kan bare opplyse om selskapets åpningstider.

Når vi så prøver nummeret til EMTS Laboratory AS får vi en bekreftende melding: "Hei, du har nå kommet til EMTS. Vi er nå under avvikling. Alle innsendte apparater er sendt i retur".

Pressetalskvinne Karin Kegelvich i EMTS opplyser at selskapet ikke har lykkes å selge sine datterselskaper i Norge, Sverige og Estland "på grunn av generell overkapasitet i mobilservicebransjen i Europa."

Av de tolv landene EMTS har hatt virksomhet i blir det nå bare fire igjen, nærmere bestemt Tyskland, Spania, Italia og Danmark.

EMTS-direktør Christian Rosner venter at selskapet vil omsette for 40 millioner euro i 2003 og året skal samlet sett gjøres opp med positive tall - vel å merke før skatter, av- og nedskrivninger.

Telekomkrisen og tap av samarbeidskontrakten med Nokia satte EMTS under et voldsomt press i fjor. Nokia-avtalen sto alene for hele 60 prosent av EMTS' omsetning i Norden, og tapet av denne avtalen ble til slutt for tungt å bære for det Salzburg-baserte selskapet.

Til toppen