PERSONLIGTEKNOLOGI

En annerledes WLAN-ruter fra Belkin

Vanligvis er WLAN-rutere utseendemessig ganske kjedelige greier. Belkins nye N1 skiller seg definitivt ut.

Belkin annonserte i går en ny WLAN-ruter. Slike går det vanligvis 13 av på dusinet, men den nye N1-ruteren til selskapet er noe for seg selv.

Rent teknisk er det ikke så mye som skiller N1 fra andre rutere med støtte for 802.11n draft 2.0. Det må i tilfellet være at den er utstyrt med fire Gigabit Ethernet-porter.

Utseendemessig og funksjonalitetsmessig har N1 derimot mer å tilby enn mange andre rutere. Dette er ikke ruteren du vil forsøke å gjemme bort. Den må sies å være utstyrt med uvanlig høy WAF (wife acceptance factor).

I tillegg å ha et godt utseende, er ruteren utstyrt med en skjerm og knapper for å velge hvilken informasjon som skal vises.

Informasjonen som kan vises på skjermen, inkluderer et speedometer som viser hvor stor trafikken er både oppstrøms og nedstrøms over bredbåndslinjen, hvor stor del av belastningen som kommer fra hver av de tilknyttede maskinene, feilmeldinger og en kode som kan benyttes av gjestebrukere.

N1-ruteren kommer på markedet i USA i slutten av juli. I resten av verden skal den bli tilgjengelig noe senere. Veiledende pris i USA er 200 dollar, omtrent 1200 kroner + mva.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.