En auksjonarius takker for seg

Tore André Godager, gründer i DinSide Auksjon og senere skandinavisk leder for QXL auksjon, gir opp sin nettbaserte praksis som auksjonarius. Nå skal han utvikle Aftenposten på nettet.

En av de virkelige traverne innenfor nettverdenen er Tore André Godager, sjefsauksjonarius for nettbaserte auksjonstjenester i Norge.

For vel tre år siden kom Godager inn til Bernhard Steen, administrerende i nettjenesten DinSide, for å bli intervjuet til stillingen som økonomijournalist for den forbrukerorienterte nettjenesten. Steen likte det han hørte og ansatte det han kaller "tusenkunstneren" Godager.

Etter hvert fant Steen ut at Godager kunne brukes til noe mer enn å skrive, og han fikk etter hvert ansvaret for DinSide Auksjon. I fjor ble denne tjenesten solgt ut av DinSide til det britiske internett-selskapet QXL.com. Salgssummen var på svimlende 170 millioner norske kroner, i aksjer.

Det skal ikke stikkes under en stol at aksjene ikke er verd det samme i dag, som de var i fjor vinter.

- Tore André Godager har gjort mye for QXL.com. Han ble jo skandinavisk sjef for selskapet, og han ledet den beste QXL organisasjonen i hele verden, sier Steen til digitoday.no.

Men drøye tre år med auksjoner ble for mye for den ennå unge siviløkonomen, som nå har meldt overgang til Akersgatas tante, Aftenposten . Eller, nærmere bestemt Aftenposten Interaktiv - nettdelen av Schibstedselskapet.

Godager ble ansatt som forretningsutvikler, og skal etter hvert inngå i en gruppe som skal utvikle Aftenpostens konsepter på nettet.

Til toppen