KORTNYTT

En av fem har med PC på ferie

1. aug. 2006 - 10:50

En undersøkelse analysebyrået Norstat har gjort for HP viser at gjennomsnittsnordmannen tar med seg 3-4 digitale dingser på ferie. Øverst på listen troner Oslo-folk, der én av fire også tar med seg bærbar PC.

I følge den nye Norstat-undersøkelsen svarer over 90 % av Norges befolkning at de har med like mange eller flere digitale dingser på ferie i år som i fjor. Listen toppes av mobiltelefon (93 %) foran digitalkamera (65 %) og bærbar PC (19 %).

Amund Hamre, produktsjef for konsumentprodukter i HP Norge, mener det er mange faktorer som bidrar til at folk tar med seg PC på ferie.

– Jeg kan godt forstå at folk tar med seg bærbar PC på ferie siden den har så mange bruksområder. Med PC-en kan du f. eks lagre alle feriebildene direkte og i stedet for å sende postkort kan du legge ut bilder på bloggen eller sende de på e-post. Som et alternativ til å høre på radio og CD kan barna se på DVD-er i baksetet på bilen, sier Hamre.

Det er store forskjeller i befolkningsgruppenes digitale ferievaner. Ikke overraskende er de unge langt mer digitale enn de eldre. Spesielt når det gjelder digitalkameraene er forskjellen stor: 72 % av de under 30 år har med digitalkamera mens bare 49 % av de over 50 år har det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.