FINTECH

En av fire foretrekker å betale med mobilen

Nordmenn er lite glad i å betale med kontanter i fysiske butikker. Bare én av ti nordmenn foretrekker å gjøre opp for seg med kontanter, ifølge en undersøkelse.

Nordmenn er lite glad i å betale med kontanter i fysiske butikker.
Nordmenn er lite glad i å betale med kontanter i fysiske butikker. Foto: NTB
12. mars 2023 - 12:16

Undersøkelsen fra Klarna ser blant annet på økonomiske vaner blant forbrukere i 17 forskjellige land i 4. kvartal i fjor. Der kommer det blant annet fram at kun 11 prosent av nordmenn foretrekker å betale med kontanter i fysisk butikk.

Flest foretrekker å bruke kontanter i Tyskland (42 prosent) og Østerrike (41).

Selv om et klart flertall blant nordmenn foretrekker å betale med kort, har antallet som helst betaler med mobilen økt mye fra 4. kvartal 2021 til samme periode i 2022.

Hele en av fire (24 prosent) svarer at de best liker å bruke mobilen når de betalte i fysisk butikk. Det er spesielt kvinner og de i aldersgruppen 18–25 år som i økende grad oppgir at foretrekker å bruke mobiltelefonen – på bekostning av fysiske kort.

I fjor var gjennomsnittlig verdi på kontanter i omløp på 39,4 milliarder kroner ifølge Norges Bank. Det er 27 millioner kroner mer enn i 2021, og første gang på flere år at verdien av kontanter i omløp i Norge ikke har gått ned.

Facebook er blitt en del av hverdagen til milliarder verden rundt. Nå fyller nettsiden 20 år.
Les også

Facebook fyller 20 år som omstridt og populær pengemaskin

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.