En av to har mobiltelefon

En av to nordmenn har nå skaffet seg mobiltelefon, viser ferske tall fra NetCom - bare finnene ligger foran i mobildekning. Når alle har mobiltelefon vil ikke NetCom gjette på.

En av to nordmenn har nå skaffet seg mobiltelefon, viser ferske tall fra NetCom - bare finnene ligger foran i mobildekning. Når alle har mobiltelefon vil ikke NetCom gjette på.

I løpet av 1998 steg andelen nordmenn med mobiltelefon-nummer til 48 prosent. Med andre ord har mer enn annenhver voksne person i Norge mobiltelefon, viser fersk statistikk fra Telenor og NetCom.

Som vanlig ligger finnene foran oss - 55 prosent av alle finner eier en mobiltelefon. Sverige ligger på samme nivå som Norge, mens Danmark ligger litt bak, forteller Per Bjørkum, informasjonsdirektør i NetCom.

Når alle voksne nordmenn har mobiltelefon, tør ikke NetCom tippe.

- Vi har ingen erfaring fra andre land å trekke på. Det vil alltid være noen som sier nei takk, men mange vil få flere mobiltelefonnummer etter hvert som bærbare datamaskiner får innebygde mobilmodemer, sier Terje Christoffersen, administrerende direktør i NetCom.

Blant voksne menn (20-50år) er det etter hvert vanskelig å finne noen uten mobiltelefon. Det er de nøkterne pensjonistene fra 60 og oppover som foreløpig ikke har kjøpt seg mobiltelefon. Også mange kvinner og ungdommer velger å bruke telefonkiosker og telefonen hjemme.

Men de ungdommene som har skaffet seg mobiltelefon er da også meget ivrige og avanserte brukere. I løpet av de tre siste månedene sendte NetComs ungdomskunder hele 18 millioner tekstmeldinger, en tredobling fra de første tre månedene i år.

Å sende en tekstmelding fra en mobiltelefon til en annen koster 1,50 kroner, mens det er gratis fra NetComs hjemmeside. Også bruken av informasjonstjenesten GSM Info vokser meget raskt, forteller Bjørkum.

Til toppen