KARRIERE

En av tre it-bedrifter vil ansette flere

It-Norge har fortsatt stort behov for arbeidskraft.

3. apr. 2009 - 13:23

Mens HP varsler lønnskutt og it-gigantene EDB, Ergo Group, IBM, Microsoft og TietoEnator må si opp folk, er det mange it-bedrifter som girer opp.

Vikarbyrået Elan IT har hatt svært gode tider og ansetter i snitt 1.000 it-vikarer i året.

Med sin spesialisering på it-bemanning kan vikarbyrået tidlig merke konjunkturer og endringer i it-bransjen.

Nå har vikarbyrået gjennomført en undersøkelse for å kartlegge hvilke bemanningsplaner kundene har for 2009. 79 it-bedrifter har svart på undersøkelsen.

Den viser at 30 prosent planlegger å oppbemanne i 2009, 65 prosent vil beholde samme bemanning og bare fem prosent svarer at de regner med å nedbemanne.

I likhet med Xtra Personell hadde Elan IT en kraftig vekst i fjor. Selv om vikarbyåret opplevde et markant fall mot slutten av året, omsatte for 320 millioner som innebærer en vekst på 21 prosent fra 2007.

De første månedene av 2009 har vært svært gode, opplyser Elan IT og utsiktene ser slett ikke verst ut til tross for dystre spådommer.

Det er til dels store regionale forskjeller i svarene fra undersøkelsen. Hele 41,7 prosent av kundene i Bergens-regionen svarer at de planlegger å oppbemanne i 2009, i Trondheim svarer 40 prosent det samme, mens i Oslo er denne prosentandelen nede i 20 prosent.

Det kan tyde på at usikkerheten er størst i hovedstaden og at finanskrisa ikke har «nådd »andre regioner av Norge ennå. Dette kan selvfølgelig også henge sammen med at bedrifter i regionene ikke er like konjunkturutsatte som i hovedstaden.

Et av tiltakene som Elan har spesielt stor tro på i 2009 er den nylig lanserte partnerportalen.

Etter at digi.no skrev om portalen i februar har Elan IT opplevd en «rush» av nye selskaper som har registrert seg i portalen.

- Det er helt tydelig at dette var en etterlengtet tjeneste blant de mindre konsulentselskapene, sier forretningsutvikler Terje Fantoft i Elan IT til digi.no.

Spesielt har responsen vært stor blant de selvstendige kontraktørene.

- Små konsulentselskaper og selvstendige aktører har ikke mulighet til å holde egne selgere eller egen administrasjon. Ved å registrere seg i Elan Partner Portal lar de oss være en forlenget salgskanal for bedriften, sier Fantoft.

Konsulentprisen til kontraktørene ligger på mellom 750 til 1.600 kroner. I tillegg kommer et påslag i prisen som Elan IT skal ha for formidlingen av konsulentene.

Tall fra Nav viser en nedgang i antall stillinger på 54 prosent målt mot mars i fjor. Det var i mars likevel utlyst hele 802 ledige it-stillinger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.