En e-handelsreisende i nød

Vi har nå tatt steget videre fra postordre til e-handel. Føles det ikke godt?

Vi har nå tatt steget videre fra postordre til e-handel. Føles det ikke godt?

E-commerce eller e-handel, kall det hva pokkers du vil for du slipper ikke unna........ NOT!!

Den vestlige verden har foreløpig nådd sitt høydepunktet. Vi har nå tatt steget videre fra postordrekataloger til e-handel. Wow, føles det ikke godt å være del av en sivilisasjon som har kommet så langt?

I burger-landet USA har salg av varer og tjenester over Internett begynt å nå bibelske dimensjoner. I Europa (med England som lokomotiv) har de nylig sett lyset og vil også gjerne konsumere burgere.

Velkommen til annerledeslandet Norge. De siste fem (eller var det de første fem?) årene har det ikke skjedd noe som helst. Et hederlig unntak er alle PC-lappe-firmaene som alltid har solgt sine varer over Internett. Det samme gjelder for øvrig også porno-butikker.

Nå skal også vi handle på Internett, for det har Posten sagt. Nå skal også vi kunne sitte foran skjermen og bestille alt det vi begjærer.

La oss teste e-handel i Norge, unnskyld i .no. Jeg vil ha noe så enkelt som Lost Highway soundtracket på vinyl. Det skulle da ikke være noe problem. Vi er jo forbi postordre epoken i vårt samfunn.

Jeg går inn på en søkemotor, skriver "Lost Highway" + vinyl OR lp. Jeg har funnet en del amerikanske og britiske hjemmesider som selger Lost Highway LP, men ingen norske.

La oss gå inn på Posten sin dølle hjemmeside escape.no for å finne filmmusikk. Vakkert! De har 2 "to" titler tilgjengelig på CD. Den lokale bensinstasjonen i Ytre Enebakk har flere titler.

De koster 129,- pr. stk + 10,- i porto. Det er 10 dagers leveringstid. Selvfølgelig blir CD-en sendt som A-post.

Kjære escape.no, står det dust på panna mi?

129,- er vanlig pris på de fleste platesjapper i Oslo, og jeg må vente kanskje noen minutter på å bli ekspedert. De har også, kan man si, et bitte litte grann større utvalg.

OK. Klær. dressmart.no er ikke noe bedre. De har selvfølgelig ikke hettegensere til salgs i det hele tatt. Utvalget er heller ikke noe å skryte av. Prisene er horrible i tillegg.

Det hele har resultert i bestilling av Lost Highway på vinyl fra England. Det tar 2-3 dager før jeg får den. Yalplay.com

Til toppen