En fjerdedel av Opticom dunstet vekk

IT-indeksen på Oslo Børs gikk på en ny smell onsdag: Selskapet som fikk mest medfart var Opticom, som gikk ned hele 26,06 prosent.

IT-indeksen på Oslo Børs gikk på en ny smell onsdag: Selskapet som fikk mest medfart var Opticom, som gikk ned hele 26,06 prosent.

Onsdag ble en sorgens dag på Oslo Børs. En massiv tilbakegang på de fleste indekser (alle gikk ned) trakk børsen ned med hele 5,34 prosent.

IT-indeksen smalt ned 11,59 prosent - den største nedgangen på én enkelt handledag noen sinne.

Blant selskapene som strevde mest finner man Opticom på en klar jumboplass. Selskapets verdi raste hele 26,06 prosent, og aksjen handles nå til omkring 990 kroner stykket. Det vil si at selskapets verdi i løpet av de siste to månedene er blitt mer enn halvert siden toppnoteringen på cirka 2400 kroner.

Norman forsetter også ferden mot bunnen; selskapets børsverdi ble i dag redusert med 20,78 prosent.

Også Itera fikk føle markedets vrede onsdag, og dumpet 20,25 prosent, mens StepStone dalte 10 prosent etter gårsdagens oppmuntrende oppgang på omlag 12 prosent.

Også blant teleselskapene har man opplevd den harde korreksjonen onsdag. Den som tapte mest var Enitel-aksjen, som falt 16,07 prosent. Nera gikk ned 11,63 prosent mens NetCom gikk ned med 8,75 prosent.

Agresso er ned 14,14 prosent. Selskapets verdi har nesten halvert seg på få uker.

En megler digi.no har vært i kontakt med forteller at stemningen blant investorene er "forbausende avslappet" men "likevel noe nervøs".

- Det er en reprising på gang, og den er sunn. De fleste innser det, sier megleren til digi.no.

Også på Europas børser har det vært en negativ utvikling i dag. Nasdaq klatret ved åpningen opp noen poeng, og flere spår en langt roligere dag i morgen sammenliknet med i dag.

Til toppen