KARRIERE

En håndfull igjen i Microsoft-finale

Hodejegerne startet med 40 mulige etterfølgere til Steve Ballmer.

Lederkabal i Microsoft. Fra venstre: Tony Bates, Stephen Elop, Alan Mulally, Satya Nadella.
Lederkabal i Microsoft. Fra venstre: Tony Bates, Stephen Elop, Alan Mulally, Satya Nadella. Bilde: Bates og Mulally: Bloomberg / Getty Images / All Over Press; Elop: Nokia; Nadella: Microsoft
6. nov. 2013 - 14:26

Interne kilder forteller nyhetsbyrået Reuters at komiteen som skal finne fram til Steve Ballmers etterfølger som toppsjef i Microsoft har gjort vesentlige framskritt.

Fra rundt 40 kandidater er det «rundt åtte» igjen, fordelt på «rundt fem» eksterne og «minst tre» interne.

Reuters har ikke fått tak i alle navnene.

Det bekreftes at Nokia-sjef Stephen Elop, som om kort tid igjen blir Microsoft-mann uansett, er blant de eksterne kandidatene som fortsatt er aktuelle.

Den andre eksterne kandidaten som bekreftes, er toppsjef Alan Mulally i Ford.

To navn er kjent fra den interne listen: tidligere Skype-sjef Tony Bates, nå ansvarlig for Microsofts forretningsutvikling, og Satya Nadella, leder for Microsofts satsing på nettsky og bedriftsløsninger.

Bates og Nadella er begge blant de fem interne kandidatene som digi.no nevnte i en artikkel i august i år, se Vil en av disse ta over Microsoft?.

Da ble også Stephen Elop nevnt som ekstern kandidat. Alan Mulally ble lansert som kandidat av flere store Microsoft-aksjonærer i begynnelsen av september, se Vil ha Ford-sjef til Microsoft.

Lekkasjen til Reuters nevner ikke Paul Maritz, tidligere toppsjef i VMware, som digi.no har nevnt flere ganger, blant annet som mulig tospann i lag med Mulally, se To hoder på Microsoft-trollet?

Reuters sier hodejegerkomiteen har samtaler med Microsoft-aksjonærer, og at de har støtt på krav om at man ikke kan nøye seg med å bytte toppleder, det er også behov for endringer i styret. Nærmere bestemt ønsker noen av investorene at både Bill Gates og Steve Ballmer viker sine styreposisjoner slik at de ikke har mulighet til å påvirke Microsofts videre utvikling.

Det advares at det kan ta flere måneder før den endelige kandidaten er klar. Fristen er tolv måneder fra Ballmer varslet sin adgang, det vil si august neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.