En hvit og en lett bærbar

Både Dell og Packard Bell lanserte tirsdag nye bærbare PCer. Men maskinene henvender seg trolig til helt forskjellige kundegrupper.

Både Dell og Packard Bell lanserte tirsdag nye bærbare PCer. Men maskinene henvender seg trolig til helt forskjellige kundegrupper.

NEC Computers lanserte i dag en modell i selskapets EasyNote E-serie som selges under varemerket Packard Bell. Det er snakk om en hvit bærbar PC med navnet EasyNote E3253.

Denne maskinen er først og fremst beregnet for hjemmebrukere. Maskinen, som kommer på markedet 1. august i år, vil leveres med en AMD Athlon XP Mobile 2500+-prosessor og 256 MB med minne. Dette kan utvides til 1 GB. Harddisken som følger med har lagringskapasitet på 40 GB.

Maskinen er ellers utstyrt med fire USB-porter og én FireWire-port. Prisen for nevnte konfigurasjon er 11.999 kroner.

Etterspørselen etter små, ultraportable bærbare er ifølge asiatiske produsenter på vei opp igjen. Flere av de store leverandørene av bærbare PCer har nettopp kommet nye modeller av denne typen. Sist ut er Dell, som i dag lanserte Latitude X300, en maskin som veier 1,32 kg og er utstyrt med en 12,1 tommer stor skjerm. Maskinen er 2 cm tykk når den er slått sammen.

Standardkonfigurasjonen av Latitude X300 er utstyrt med en 1,2 GHz Pentium M-prosessor, 802.11b trådløst nettverkforbindelse, Ethernet, 20 GB harddisk, 128 MB DDR-minne, 24 X ekstern CD-ROM og Windows XP Home. Maskinen er også utstyrt med to USB 2.0-porter, én FireWire-port og en SD-kortleser (Secure Digital), samt Windows XP Profesional. Prisen for denne konfigurasjonen er 15.399 kroner inkludert frakt og mva.

Som ekstrautstyr kan en dokkstasjon, MediaBase, leveres. Denne tilbyr i flere tilkoblingsmuligheter, inkludert Gigabit Ethernet.

Til toppen