En knøttliten Windows-PC

Et amerikansk selskap lanserte denne uken en bærbar Windows-PC som kun veier 450 gram.

Det amerikanske selskapet Vulcan til medgründer av Microsoft, Paul G. Allen, har annonsert en svært liten, men likevel relativt fullverdig Windows-PC.

Maskinen, som kalles FlipStart og som får plass i en håndflate, benytter i motsetning til de fleste maskinen i denne størrelsen, Windows XP som operativsystem. Maskinen veier 450 gram og måler 148 mm x 101 mm x 26 mm i lukket tilstand.

Tastaturet er av den vanlige QWERTY-typen, men betjenes typisk med tomlene.

Maskinen drives av en 1 GHz prosessor av ikke oppgitt fabrikat og har 256 MB minne. Den innebygde harddisken rommer 30 GB.

Grafikkløsningen støtter 3D-grafikk og har 8 MB dedikert video-RAM. Skjermen er på 5,6 tommer med en oppløsning på 1024 x 600 punkter.

Maskinen er har støtte for 802.11b/g trådløst nettverk og mikrofon, høyttaler og et 1,3 megapiksel digitalt kamera innebygd.

En USB 2.0-port er standard, flere kan kjøpes som ekstrautstyr. Også Ethernet, Bluetooth, utgang for ekstern skjerm, TV-utgang, DVD-spiller, CD-brenner og en liten interaktiv skjerm for blant annet e-postlesing kan leveres som tilleggsutstyr.

Ved typisk kontorbruk skal batteriet vare i to til tre timer.

Vulcan oppgir ikke hva maskinen vil koste når den kommer på markedet senere i år.

;