En kvart million for å tyste på pirater

Business Software Alliance går nå knallhardt ut med en kampanje for å få på piratkopier og pirater på dagsorden.

Business Software Alliance går nå knallhardt ut med en kampanje for å få på piratkopier og pirater på dagsorden.

Denne uken starter en storstilt svensk kampanje for å få grep om programvareproblemet i Sverige, skriver Dagens Nyheter.

"Angi en pirat - tjen en kvart million" er gjennomgangstemaet i aviskampanjen som har til hensikt å få folk til å innse alvoret med å benytte piratkopiert programvare.

Den som gir Business Software Alliance et tips som leder til erstatning vil få ti prosent av erstatningssummen, maks 250.000 kroner.

BSA har gjort beregninger som viser at opp til 40 prosent av all programvare som brukes i Sverige er kopiert, med en estimert verdi på én milliard kroner årlig - bare i Sverige.

BSA er en internasjonal organisasjon med store IT-medlemmer som inkluderer Microsoft, Apple, IBM og Compaq og har hittil i år gjennomført over 200 razziaer mot internettsteder.

- Vi har to mål med kampanjen; det ene er å skape en diskusjon rundt problemet piratkopiering. Fra mange hold finnes det liten forståelse for at dette faktisk er et spørsmål om tyveri. Den andre hensikten er å få ned bruken av piratkopiert programvare i Sverige, sier Magnus Ahlberg i BSA Sverige til Dagens Nyheter. Han er til daglig er salgssjef i Microsoft AB.

Han regner likevel ikke med å få en kjempestor respons.

- Vi regner egentlig ikke med å få flere tips bare fordi vi tilbyr en belønning. Det er nok ikke for pengenes skyld man går til anmeldelse, tror Ahlberg.

Til toppen