En limo, 25.000 dollar og to bandmedlemmer

Daniel Senn (26) fra Triggerduck har laget et WAP-spill der du kan styre karrièren til et band du selv har satt sammen. Du trenger kun å bruke tre minutter på prosjektet om dagen for å holde liv i bandet ditt.

Spillet heter Hit Factor, og du kan spille det på din WAP-telefon. Når du starter får du utdelt en limo, 25.000 dollar og to bandmedlemmer. Bandnavnet bestemmer du selv.

Én dag i "det virkelige liv" tilsvarer tre minutter i spillet, og du kan spille mot andre mennesker over hele verden. Etter å ha logget deg på velger du i hvilken by og hvilken musikksjanger du vil spille.

I hver 'by' er det plass til ti personer som blir rangert opp mot hverandre, men du kan også gå inn på en 'Top 100' liste og sjekke hvordan du ligger an totalt.

Bandet blir rangert etter fire kriterier: 'Sex appeal', 'fame', 'talent' og 'credibility'. Man kan også sjekke rankingen til hvert enkelt bandmedlem.

- Hvis du ikke er fornøyd med en av artistene kan du sparke denne og finne en ny. For å tjene penger kan du blant annet ta spillejobber. Når du etterhvert har tjent litt cash kan du spille inn låter, kjøpe PR, fikse på utseendet og så videre. Får du en låt på Hitlistene ruller pengene inn, og da begynner det å bli morsomt, forteller markedsansvarlig i Djuice, Tatiana Penzo.

- Innimellom kommer det opp diverse personer som gir deg tips om ting som du kan sjekke ut. Det kan være en sabotasje av andre band eller et

tips om en ny artist i byen. Hele spillet går ut på å ta de riktige valgene, tjene masse penger, spille inn kule låter og rett og slett bli 'The best manager in town', sier Penzo.

Telenors mobilportal Djuice syntes idéen var så god at de kjøpte den av Daniel Senn og Triggerduck Entertainment Engineering.

Triggerduck har tidligere utviklet online-spillene Vil du bli millionær og Hotel Cæsar-spillet.

Til toppen