RESULTATERFINANS

En milliard sidevisninger

Historisk milepæl for Opera Software.

29. juli 2010 - 10:47

Opera Software melder om en ny rekord, som setter dem i en eksklusiv gruppe også i internasjonal målestokk.

Mer enn én milliard sidevisninger ble levert gjennom nettlesertjenesten Opera Mini. På en enkelt dag.

Den magiske grensen har lenge nærmet seg, etter at brukermassen har vokst jevnt og trutt gjennom flere år. Går vi tilbake til februar kunne selskapet melde om 22 milliarder sidevisninger måneden sett under ett.

En milliard sidevisninger på samme dag oppnådde de første gang den 25. juli, opplyser det norske nettleserselskapet i en pressemelding i dag.

I snitt formidlet selskapets servere mer enn 11.500 nettsider hvert eneste sekund denne dagen. Tallene gjelder for alle brukere de har globalt.

- Dette er ytterlige bevis for at folk ønsker den beste internettopplevelsen, uansett hvor de bor eller hvilken enhet de benytter, skryter Opera-gründer Jon von Tetzchner i meldingen.

Sterk vekst

Bruksveksten har de siste årene vært formidabel. Opera Mini rundet 100 millioner sidevisninger per dag for første gang i juni 2008.

I snitt leverte de 910 millioner sidevisninger hver dag gjennom juni 2010. Det er 161 prosent mer enn på samme tid året før.

Opera Mini er som kjent ikke en nettleser i vanlig forstand. Nettsidene blir tolket og komprimert på selskapets servere før innholdet sendes til mobiltelefonen. På den måten blir datatrafikken opptil 90 prosent mindre for brukeren.

Tjenesten er en regelrett seddelpresse og skaper enorme inntekter. Bruken av Opera Mini genererer milliarder i omsetning, men mesteparten av gevinsten går i teleoperatørenes lommer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.