En million håndtrykk er nok for Kaptein Cook

Det er kjempekjedelig å være sjef, synes Steinar Cook, gründer i selskapet Million Handshakes. Nå vil han reise mindre og utvikle mer. - Gullkort på SAS er et sykdomstegn, mener den flymatleie gründeren.

Det er kjempekjedelig å være sjef, synes Steinar Cook, gründer i selskapet Million Handshakes. Nå vil han reise mindre og utvikle mer. - Gullkort på SAS er et sykdomstegn, mener den flymatleie gründeren.

- Jeg har sett nok flyplasser, sier Steinar Overbeck Cook, gründer og initiativtaker til CRM-selskapet Million Handshakes AS, (tidligere Balder Dialog). Ved årsskiftet sluttet han i selskapet.

Da Cook startet programvareselskapet Balder Dialog hadde han allerede første versjon av programvaren klar. - Jeg har laget denne programvaren fire ganger. Første gang var i 1989, og versjon 4.0 var klar i høst, sier Cook og synes selv han har vært flink og utholdende.

Han føler seg trygg på at de ansatte i Million Handshakes klarer å utvikle programvaren videre. - De er flinke, det er ikke tvil om det. Selv synes jeg at jeg skal få lov å gjøre noe annet nå.

Kaptein Cook har det siste året vært ansvarlig for teknologisk produktutvikling i selskapet og er fremdeles største private aksjonær med en post på 18,8 prosent. Det siste året har det, ifølge Cook, blitt altfor mye reising, administrasjon og organisering, og altfor lite programmering og utvikling.

- Det har skjedd mye på disse årene, og arbeideoppgavene har naturligvis endret seg kraftig siden vi startet med to mann og en bikkje, sier han.

Nå har selskapet 80 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Holland, Singapore og USA.

På spørsmål om hva han nå skal ta seg til, nå som det er slutt på administreringen, organiseringen, reisevirksomheten og den tilhørende flymaten, svarer han likegyldig at: "Tja. Jeg får se hva som kommer drivende..."

Han håper det som kommer drivende har å gjøre med et norsk programvareselskap, og han vil gjerne jobbe med systemutvikling. Samtidig legger han ikke skjul på at han godt kan tenke seg å påta seg et styreverv her og der.

Til toppen