En nesten full backup av Internett

Departementenes nettsider er nede, men du kan likevel lese det meste. For det finnes en backup.

Departementenes nettsider er nede, men du kan likevel lese det meste. For det finnes en backup.

Virus, oppbrente harddisker, overgravde ledninger, feilkoblinger, og diverse kløning gjør at forskjellige nettsteder fra tid til annen er nede. Siden i går morges har for eksempel hele statsadministrasjonens nettserver Odin.dep.no vært nede på grunn av feil hos Telenor.

Les om Telenor-havariet:

Men det finnes en løsning som ikke så mange har tenkt på som i praksis fungerer som en ganske god backup-løsning for store deler av Internett.


For søkemotorene må kopiere alle dokumenter de skal la de deg søke i. Og både den amerikanske Google lar deg se på kopiene de har tatt vare på . Under hver lenke du får som treff står det etter adressen ordet "Cached". Klikker du på dette ordet kan du få opp Googles kopi av dokumentet som nå ikke er tilgjengelig på nettet. En annen mangel er at du ikke kan bla i Odins struktur, selv om Google har alle kopiene. Kanskje en idé å gjøre noe med?

Løsningen er selvfølgelig ikke feilfri - Google har åpenbart ikke jobbet seg gjennom alt på Odin og er heller ikke helt oppdatert, men undertegnede fant det han trengte.

Til toppen