RESULTATERFINANS

En ny gruppe online-tradere på vei inn i markedet

Fortsatt utgjør daytraderne en stor del av den daglige omsetningen på Wall Street. Undersøkelser tyder på at det er betydelig mer "seriøse" aktører som starter trading nå enn tidligere.

Oddmund Grøtte
10. juli 2001 - 12:37
Nasdaq


- Det er ny gruppe av tradere på vei. De som kommer nå er mye mer realistiske enn de som trodde at de kunne tjene en formue bare ved å kjøpe og selge med laptop'en. Nå er det større etterspørsel etter kvalitative kurs og de nye aktørene forstår at det krever tålmodighet. De fleste er innforstått med at de kanskje bare gjennomfører et par transaksjoner per dag, sier Tim Bourqin, sjef for Online Trading Expå 2001, på deres websider.

Ifølge Dagens Industri (DI) merkes også dette på diverse chat-sider i USA. Aktører på slike forum som DI har vært i kontakt med poengterer at det er adskillig mer nøkterne aktører nå enn tidligere.

Forøvrig har ikke nedgangen på Nasdaq slått særlig ut på aktiviteten på Oslo Børs. De to uavhengige nettmeglerne på Oslo Børs, Net Fonds ASA og Stocknet - Aston Securities ASA, har i løpet av det siste året økt sine markedsandeler, til tross for relativt beskjeden markedsføring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.