En ny kontrakt per dag for Fast

Fast har undertegnet nesten hundre avtaler i fjerde kvartal, og har heftige mål for 2006.

Utifra hva man leser i norske aviser skulle man ikke tro at Fast-sjef John M. Lervik hadde tid til mye annet enn å ordne opp i striden rundt Opticom. Men selskapet hans har det siste kvartalet skaffet seg 88 nye kontrakter, og Lervik mener det kan bli deres beste kvartal noensinne, melder vg.no.

Dette tilsvarer omtrent en ny avtale, hver dag i kvartalet.

Blant de mer spennende utviklingene i selskapet er mobiltjenester. Dette er særlig aktuelt i Japan, med deres raske og godt utviklede mobilnett. Fast har kontrakt med Japanske Softbank.Utviklingen av tjenester har kommet svært langt i Japan, og Fasts teknologi skal hjelpe folk å finne frem.

- Vårt søkesystem gjør at folk meget raskt kan velge hva de vil se og høre. Dessverre går søk på mobil foreløpig så tregt i Norge at dette ennå ikke er veldig aktuelt her, men om noen få år kommer mobilen til å bli mye mer sentral også her. Telenor må se mulighetene, sier Lervik til vg.no.

Han oppgir nedlstingshastigheten på japanske mobilnett til 13 megabit/sekund. I Norge må vi trolig vente lenge på å få oppgradert dagens makshastighet på 384 kilobit/s. I andre land eksperimenteres det riktignok med raskere versjoner av teknologien Telenor og Netcom benytter. Men Telenor har ingen klare planer om oppgradering og Netcom oppgir at det vil ta minst et år.

Fast omsetter i år for rundt 670 millioner, en økning på over 50 prosent fra i fjor. Ambisjonen for neste år er en vekst på 40 prosent.

Til toppen