FORBRUKERTEKNOLOGI

En pc skal gi utslag i hoppbakken

Maskinen til hopptrener Mika Kojonkoski tåler kuldegrader og kan leses i sterk sol.

Pc-en til landslagstrener Mika Kojonkoski brukes til å gi hopperne videoanalysebaserte tilbakemeldinger straks de har hoppet.
Pc-en til landslagstrener Mika Kojonkoski brukes til å gi hopperne videoanalysebaserte tilbakemeldinger straks de har hoppet. Bilde: Bedriftssystemer AS
12. feb. 2010 - 15:23

En metode som herrehopplandslagstrener Mika Kojonkoski har stor tiltro til, er straks å analysere videoopptaket av hvert hopp, under trening og konkurranse, og gi hopperne tilbakemelding umiddelbart.

Kojonkoskis pc må følgelig kunne tåle snøvær og kuldegrader, og skjermen må være godt synlig selv i sterk sol. Han bruker en hardfør modell fra Bedriftssystemer AS, Getac B300S.

– Gode videoanalyser og mulighet til å studere hvert enkelt hopp på pc-skjermen under trening og konkurranser gjør oss bedre rustet til å gi raske og grundige tilbakemeldinger etter hvert hopp, sier Kojonkoski, ifølge i pressemelding fra Bedriftssystemer.

– Det er alltid en fordel å kunne gi tilbakemeldinger etter hvert hopp. Da sitter hoppfølelsen fortsatt i kroppen, og det er lettere å korrigere feil. Med nytt digitalt ustyr kan vi detaljstudere hopperne umiddelbart etter landing. Det gjør oss også til bedre trenere, sier Kojonkoski.

Pc-en til landslagstrener Mika Kojonkoski brukes til å gi hopperne videoanalysebaserte tilbakemeldinger straks de har hoppet. <i>Bilde: Bedriftssystemer AS</i>
Pc-en til landslagstrener Mika Kojonkoski brukes til å gi hopperne videoanalysebaserte tilbakemeldinger straks de har hoppet. Bilde: Bedriftssystemer AS

Det var Kojonkoskis assistent Geir Ole Berdahl som kontaktet Bedriftssystemer med tanke på å finne en pc som tålte utendørs bruk, uavhengig av sterkt lys, snø, regn, kulde og fukt. Getac-maskinen svarer til forventningene.

– Flere sperret øynene opp i Kuusamo da vi dro frem pc-en midt i snøstormen, sier Berdahl.

Bedriftssystemer har inngått en sponsoravtale med hopplandslaget for denne sesongen, og håper at også andre idrettsledere merker seg fordelene som hardføre pc-er kan gi der andre pc-er gir tapt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.