BEDRIFTSTEKNOLOGI

En rekke nye 266 MHz bærbare MMX-PC-er

Intels raskeste MMX Pentium-prosessor for bærbare PC-er, kjent under kodenavnet Tillamook, skal offentliggjøres i dag. En rekke PC-leverandører ventes å kunngjøre maskiner med den nye prosessoren.

Eirik Rossen
12. jan. 1998 - 15:53

Tillamook er også den raskeste av Intels klassiske Pentium-prosessorer. Bordmodellene er for lengst på vei mot Pentium II-prosessoren. Neste skritt for Intel er å tilby Pentium II for bærbare, antakelig allerede til sommeren. Det trengs: Konkurrentene Cyrix og AMD har allerede presentert prosessorer som kan kjøres på bærbare maskiner, og som tilhører samme generasjon som Pentium II.

Prisen på Tillamook-baserte bærbare ventes å ligge fra 3000 dollar og oppover.

Compaq vil kunngjøre en helt ny Armada-serie på åtte modeller, hvorav de mest avanserte med 266 MHz MMX Pentium-prosessor, det vil si Tillamook. Her ventes disker opptil 5 GB, 20X CD-ROM og integrert 56 kbps modem.

Andre leverandører som ventes å kunngjøre Tillamook-baserte bærbare med det første, er AST (Ascentia M5266X), Dell (Inspiron 3000), Digital (HiNote VP745), Hewlett-Packard (Omnibook 3000), NEC (Versa 6260) og Toshiba (Tecra 500CDT).

Maskinene må ventes å være leveringsklare om kort tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra