Én skjerm, to skjermbilder

Sharp har utviklet en ny LCD som samtidig kan vise to forskjellige bilder, avhengig av seerens innsynsvinkel.

Sharp har utviklet en ny LCD som samtidig kan vise to forskjellige bilder, avhengig av seerens innsynsvinkel.

Sharp i Japan har sammen med Sharp Laboratories of Europe utviklet en ny LCD som på samme tid kan vise forskjellig informasjon og bildeinnhold på høyre og venstre side av LCD-en.

Denne løsningen skal gjøre det mulig å produsere skjermer som kan vise to forskjellige bilder, avhengig av hvor seeren befinner seg i forhold til skjermen. Illustrasjonen nedenfor viser hvordan dette vil fungere.

Volumproduksjon av LCD-en skal starte opp allerede denne måneden.

Sharp tar tatt i bruk et antall egenutviklede teknologier, inkludert det selskapet kaller en parallaksebarriere, som er lagt over en ordinær TFT-LCD. LCD-en vil da sende lyset fra bakgrunnsbelysningen til både høyre og venstre, for da å gjøre det mulig å vise forskjellig informasjon og visuelt innhold på samme tid på den samme skjermen, bare avhengig av innsynsvinkelen.

For vanlige TV-seere betyr dette at skjermen kan brukes til å vise to forskjellige TV-sendinger på én gang. Men brukerne kan også se andre typer innhold, for eksempel levert av en PC eller en DVD-spiller.

Sharp mener denne typen skjermer også kan brukes under salgsmøter, hvor selgeren viser kundene et annet innhold enn det vedkommende ser fra sin innsynsvinkel. Et annet alternativ er i kjøretøyer, hvor sjåføren ser et navigasjonssystem på skjermen, samtidig som passasjeren ser på en film.

Skjermen skal også kunne levere to forskjellige annonser til forbipasserende, avhengig av hvilken retning de beveger seg mot skjermen.

Skjermen vil selvfølgelig også kunne vise det samme innholdet uavhengig av innsynsvinkelen.

Sharp har ikke oppgitt noe tidspunkt for når sluttprodukter basert på teknologien kan ventes.

Bildet nedenfor viser en prototyp av en 26-tommers skjerm sett fra høyre, samtidig som det venstre skjermbildet gjengis i et speil.

Til toppen