BEDRIFTSTEKNOLOGI

En sniktitt på Adobes nyeste oppfinnelser

Har langt mer underveis enn den imponerende «Image Deblurring»-funksjonen.

Uskarpheter i digitale fotografier kan fjernes med Adobes nye Image Deblur-teknologi dersom uskarphetene skyldes rystelser av kameraet.
Uskarpheter i digitale fotografier kan fjernes med Adobes nye Image Deblur-teknologi dersom uskarphetene skyldes rystelser av kameraet. Bilde: Adobe-video fra Adobe MAX 2011
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. okt. 2011 - 14:19

Under Adobe MAX-konferansen i begynnelsen av oktober tilbød Adobe en sniktitt på en rekke teknologier som fortsatt er på et tidlig stadium i utviklingen, men som sannsynligvis vil bli tilbudt i produkter innen et par år.

Allerede for halvannen uker siden dukket det opp et videoopptak på YouTube fra Adobe MAX 2011 hvor teknologien «Image Deblurring» ble vist fram. Denne teknologien gjør det mulig å fjerne uskarpheter i digitale fotografiker, dersom uskarphetene skyldes kamerarystelser i det bildet ble tatt.

I dag kom Adobe med en egen og langt skarpere video av dette. Den kan sees nedenfor.

I tillegg til denne videoen, har Adobe kommet med ytterligere ti videoer fra snittitten som ble tilbudt under Adobe MAX 2011.

Dette inkluderer NFC-støtte (Near Field Communications) i Adobe AIR-baserte applikasjoner, og automatisk synkronisering av videoklipp som har blitt til ved hjelp av «crowd sourcing», altså at klippene stammer fra flere ulike personer som har filmet det samme fra ulike posisjoner.

En annen teknologi er som ble vist fram, er «RubbaDub», som automatisk skal kunne erstatte dialogen i et videoklipp med et separat lydopptak og sørge for perfekt synkronisering. «Pixel Nuggets» skal gjøre det mulig å søke i store bildebiblioteker ved å identifisere bilder som inneholder for eksempel de samme menneskene, bakgrunnene eller landemerkene.

«Video Meshes» skal tilby en ny måte å redigere videoer. Dette inkluderer muligheten til å skape tredimensjonell gjennomflying av 2D-videoer, hvor fokus og dybdeskarpheten endres.

Reversert debygging i Flash Builder skal gjøre det mulig å skritte bakover i tid mens man debugger en Flash-applikasjon. Dette skal gjøre det enklere å finne hovedårsaken til feil. En annen Flash-relatert løsning er Monocle. Dette er et visuelt verktøy som skal kunne hjelpe utviklere med å finne og løse ytelsesproblemer i Flash-applikasjoner.

Videoopptakene hvor disse og flere andre teknologinyheter vises fram, er tilgjengelig på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.