RESULTATERFINANS

En til i Toms handlekurv

Tom Adolfsen klarte å snike inn ytterligere et oppkjøp før julemiddagen serveres. I går kjøpte han tre danske Concorde-selskaper - i dag var det Sveriges tur.

Einar Ryvarden
23. des. 1998 - 12:40

Merkantildata satser ytterligere på økonomisystemet Concorde og kjøper Probas, et lite svensk konsulentselskap, for å selge systemet i Sverige. Merkantildata skal betale 10,5 millioner svenske kroner for det 18 mann store svenske konsulentselskapet. Den norske IT-giganten har fra før rundt 30 Concorde-konsulenter i Sverige.

- Probas holder til i Gøteborg og selger Concorde-systemet til den store tekstilindustrien i Sør-Sverige, forteller Arne Dalslaan, konserndirektør i Merkantildata.

Merkantildata regner med at Probas vil omsette for rundt 18 millioner svenske kroner med en overskudd på salget på 13 prosent til neste år.

I går fortalte Merkantildata at de kjøper tre programvare-/konsulentselskaper som arbeider med Concorde i Danmark. Oppkjøpet gir Merkantildata 50 nye ansatte i Danmark og en forventet omsetning i 1999 på 50 millioner kroner med tilhørende resultatmargin på åtte prosent (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.