BEDRIFTSTEKNOLOGI

En uke fritt Internett ble fem timer og et kvarter

Mange kunder føler seg lurt etter at VG feilaktig meldte at X-stream Networks skulle betale tellerskritt for Internett-brukere en hel uke, mens det i virkeligheten endte med fem timer og ett kvarter. Paul Myers, sjef i X-stream, tar selvkritikk og lover en bedre tjeneste i fremtiden.

Frode Eriksen
17. sep. 1999 - 11:58

Sist uke fortalte Domino-sjef Peter Wiren og X-stream-sjef Paul Myers i følge VG at de ville gi bort en hel ukes tellerskritt til de som ville ha gratis Internett av X-stream. VG hadde imidlertid gjengitt feilaktige opplysninger - en uke skulle være et døgn. Da dagen opprant viste det seg at det bare gjaldt fem timer og et kvarter.

digi.no har fått mange henvendelser fra lesere og Internett-brukere som føler seg direkte lurt av X-stream Network og Domino fordi selskapene ikke har holdt hva de oppfattet ble lovet i forbindelse med lanseringen av gratis Internett fra det britiske selskapet.

Selskapene skaffet seg PR for sitt gratis-tilbud via en helside redaksjonell omtale i landets største avis, VG, og lovet ifølge avisen en hel uke med betalte tellerskritt til sine kunder. Den eneste forutsetningen var medlemsskap i rabattkortet Domino, som også er gratis. Men allerede neste dag opplyste Domino-sjef Peter Wiren til digi.no at dette bare gjaldt torsdag den 16. september.

X-stream Networks
Dette kreves for å bli gratis-surfer hos X-stream

  • En 486 eller Pentium IBM-kompatibel PC som kan kjøre Windows 95 eller Windows 98.
  • Et modem.
  • En telefonlinje.
  • Du MÅ ha installert en leser på maskinen. Du kan bruke en hvilken som helst leser.
  • Du MÅ bruke X-Stream-programvaren (lastes ned fra The X-stream Network]).

Nå viser det seg at heller ikke dette var korrekt, for på nettstedet til X-stream opplyses det at samtaleavgiften bare dekkes i tidsrommet 18:45 til 24:00, eller i fem timer og et kvarter."Agnet", som først var en hel uke uten tellerskritt, var altså redusert til mindre enn et kvart døgn.

Les også disse sakene:


X-stream lover bot og bedring
Domino-effekt for gratis-surfere
Sjekk hva det koster før du kjøper noe som er gratis

(Denne saken er noe oppdatert etter publisering.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.