- En uoppdaget perle blant unoterte

Erik Nanseths (bildet) Axxessit beskrives av Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer som "en uoppdaget perle blant unoterte aksjer". Snart går selskapet på børs.

Erik Nanseths (bildet) Axxessit beskrives av Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer som "en uoppdaget perle blant unoterte aksjer". Snart går selskapet på børs.

Det var i et nettmøte med leserne i Nettavisen i dag at Fleischer - mannen som har bygget opp det helnorske fondsselskapet Gambak - tok frem de store ord for å beskrive sine forventninger til Halden-selskapet Axxessit.

- Vi har en uoppdaget perle blant unoterte aksjer som heter Axxessit, som kommer på børs til neste år, og vil bli en vinner, sa en selvsikker Jan Eiler Fleischer. Gambak eier nå over 7,2 prosent av bredbåndselskapet.

I det hele tatt er eierlisten solid (tall per september): Norgesinvestor Vekst AS (8,8%), Storebrand Livsforsikring (5,4%), KLP Forsikring (4,7%), Statoil Pensjonskasse & Forsikring (4,6%), Borea (3%), Gregory Garvey (3%), Jan Olav Aamild (2,7%), Pareto Securities (2,6%), Den Norske Krigsforsikring for SKIB (2,5%), Four Seasons Venture III (2,4%). De største eierne er imidlertid styremedlemmene og selskapets ledelse (12,7%) og ansatte (13,5%). Sekkeposten "andre eiere" utgjør 26,9 prosent.

Axxessit leverer teknologi for bredbåndsaksess til Internett og andre teletjenester via fiberoptisk utstyr og radio. 1999 var AxxessIT sitt første driftsår etter at selskapet kjøpte produksjons- og utviklingsvirksomheten i Telettra fra Alcatel, hvor også daglig leder Erik Nanseth tidligere hadde sitt daglige virke.

Nylig sikret selskapet seg mesteparten av en planlagt emisjon på mellom 80 og 100 millioner kroner da den tyske banken Deutsche Bank bestemte seg for å gå inn med 60 millioner kroner.

Emisjonen i den norske bredbåndsbutikken er gjort i form av et konvertibelt lån med en konverteringskurs som priser virksomheten til 250 millioner kroner.

I løpet av de to siste årene har AxxessIT tapt henholdsvis 64 og 104 millioner kroner. Selskapet planla opprinnelig å gå på børs allerede sist sommer, men sviktende marked og ditto resultater førte til at planene ble utsatt.

Selskapet har likevel inngått flere interessante avtaler det siste året, senest en partneravtale med Biatel Systemy Dostepowe som skal selge den norske bredbåndsteknologien mot store telekomkunder i Polen. Sveriges største radio- og TV-operatør Teracom er en annen fersk kunde, i tillegg til tyske Controlware, norske Data equipment, og de to russiske selskapene Svyazkomplekt og RK Telecom - for å nevne noen.

Axxessit har som ambisjon "å være en ledende leverandør av bredbåndaksess, nettverkløsninger og tjenester". Hovedmålgruppen er telekom-operatører som bygger nettverksinfrastruktur for bedriftskundemarkedet.

Til toppen